Legaal downloaden begint bij Downloadwinkels.nl

Omstreden Franse anti-piraterijwet versoepeld

Mensen die in Frankrijk muziek of films downloaden, kunnen niet meer worden afgesloten van internet.


Vanaf dinsdag is het beleid van Frankrijk officieel veranderd, meldt het ministerie van Cultuur en Communicatie. De zogenoemde Hadopi-wet, die het na drie overtredingen mogelijk maakt om internettoegang af te sluiten, wordt versoepeld.


"Dit is een verandering van filosofie, die is gebaseerd op de wens om auteurs en gebruikers niet langer te bedreigen met het afsluiten van hun internettoegang, omdat dit een belangrijke toegangsweg is geworden tot cultuur, vooral voor jongeren", aldus het ministerie in een verklaring.


Begin juni uitte de Franse minister van Digitale Zaken Fleur Pellerin al kritiek op het afsluiten van internetverbindingen. Ze zei dat dat niet meer van deze tijd is. "Het is alsof je iemands water afsluit", aldus Pellerin.


Lees verder op NU.nl

(Bron: NU.nl)

Downloadwinkels van het jaar

Elk jaar organiseert Downloadwinkels.nl de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. Hierin kun jij je stem uitbrengen voor de beste downloadwinkel op het gebied van muziek, film, games, mobiel, software en boeken. Bekijk hier welke downloadwinkels het afgelopen jaar de titel "Downloadwinkel van het Jaar" hebben gewonnen!

Downloadwinkel van het jaar