Legaal downloaden begint bij Downloadwinkels.nl

Blokkade The Pirate Bay heeft nauwelijks effect

De recente blokkade van filesharing-site The Pirate Bay heeft nauwelijks effect gehad op downloaden uit illegale bronnen. Dat blijkt uit een rapport van Joost Poort, onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam, en Jorna Leenheer, onderzoeker bij het Tilburgse instituut CentERdata.

In het rapport ‘Filesharing 2012, Downloaden in Nederland’ doen de onderzoekers verslag van een enquête onder enkele duizenden Nederlanders naar het downloaden en streamen van muziek, films, tv-programma’s, games en boeken. Ruim driekwart van de abonnees van Xs4ALL en Ziggo geeft aan überhaupt niet te downloaden uit illegale bron. Van de overige abonnees van Ziggo en Xs4ALL geeft ongeveer driekwart aan dat het afsluiten van The Pirate Bay geen effect heeft op hun downloadgedrag; 3,6% is minder gaan downloaden en 1,9% is volledig gestopt met downloaden uit illegale bron.

Uit het rapport blijkt verder dat iets meer dan een kwart van de bevolking van 16 jaar en ouder in het afgelopen jaar wel eens heeft gedownload uit illegale bron.

Lees verder op Utrechtstudentenstad.nl

(Bron: Utrechtstudentenstad.nl)

Downloadwinkels van het jaar

Elk jaar organiseert Downloadwinkels.nl de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. Hierin kun jij je stem uitbrengen voor de beste downloadwinkel op het gebied van muziek, film, games, mobiel, software en boeken. Bekijk hier welke downloadwinkels het afgelopen jaar de titel "Downloadwinkel van het Jaar" hebben gewonnen!

Downloadwinkel van het jaar