Legaal downloaden begint bij Downloadwinkels.nl

VOD goed voor 23 procent van de Belgische videomarkt

Belgen besteden in 2011 bijna 60 miljoen € aan video on demand (VOD), het downloaden of streamen (bekijken) van films en televisieseries via de laptop en tablet of via digitale televisie. Dat is een stijging met bijna 22 % in vergelijking met 2010. Dat blijkt uit het European Video Yearbook 2012 waarin de marktcijfers 2011 van de verkoop en verhuur, zowel fysiek als online, voor Europa worden gepubliceerd.

In 2011 besteedt een Belgisch gezin met een televisie gemiddeld 12,70 € voor het downloaden of online bekijken van films en televisieseries. Dat is 2,5 keer meer dan het Europese gemiddelde (4.92 €). België komt daarmee op de tweede plaats na het Verenigd Koninkrijk (13.47 €), maar net vóór buurland Frankrijk (12.56 €). Voor VOD via digitale televisie (Belgacom, Telenet, VOO, Mobistar,…) is België koploper in Europa (12,43 €) en doen we het zelfs beter dan de Verenigde Staten van Amerika (11.66 €).

De stijgende trend is merkbaar in heel Europa. De grootste markt blijft het Verenigd Koninkrijk met een omzet van meer dan 363 miljoen €. Frankrijk volgt met 330 miljoen. En België staat met 59.6 miljoen op een vijfde plaats na Duitsland (109.2 €) en Italië (98.6 €). Deze groei is deels te wijten aan de verschillende manieren waarop een film kan bekeken worden. De komst van nieuwe apparaten, de uitbreiding van het audiovisueel aanbod en nieuwe diensten, zoals applicaties voor tablets, doen hun intrede op de markt om te beantwoorden aan de behoeftes van de liefhebbers van films en televisieseries.


Lees verder op nederland.broadbandtvnews.com

(Bron: nederland.broadbandtvnews.com)

Downloadwinkels van het jaar

Elk jaar organiseert Downloadwinkels.nl de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. Hierin kun jij je stem uitbrengen voor de beste downloadwinkel op het gebied van muziek, film, games, mobiel, software en boeken. Bekijk hier welke downloadwinkels het afgelopen jaar de titel "Downloadwinkel van het Jaar" hebben gewonnen!

Downloadwinkel van het jaar