Legaal downloaden begint bij Downloadwinkels.nl

Brein wil meer hulp van providers bij strijd tegen downloaden

Tim Kuik, directeur van Stichting Brein, ziet een belangrijke rol voor providers bij de strijd tegen de schending van auteursrechten op het internet. "De angst om te moeten optreden als politieagent is op niets gebaseerd."

Dat stelt Kuik in een interview met Emerce.

Auteursrechtenorganisatie Stichting Brein zette zich de afgelopen tijd vooral in tegen The Pirate Bay. De website wordt inmiddels door Nederlandse providers geblokkeerd op last van de rechter. Er lopen wel nog hoger beroepen tegen dat vonnis.

De providers zijn bang dat ze als politieagent op internet moeten optreden. Volgens Kuik is die angst op niets gebaseerd. "Zij hoeven alleen een door de rechter opgelegde blokkade uit te voeren", aldus de directeur van Brein.

Lees verder op NU.nl

(Bron: NU.nl)

Downloadwinkels van het jaar

Elk jaar organiseert Downloadwinkels.nl de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. Hierin kun jij je stem uitbrengen voor de beste downloadwinkel op het gebied van muziek, film, games, mobiel, software en boeken. Bekijk hier welke downloadwinkels het afgelopen jaar de titel "Downloadwinkel van het Jaar" hebben gewonnen!

Downloadwinkel van het jaar