Legaal downloaden begint bij Downloadwinkels.nl

Betaalde download wordt eindelijk volwassen

Muziekwinkels stappen over op downloads zonder kopieerbeveiliging, en Last.fm gaat zelfs muziek ‘weggeven’ van grote artiesten. Wordt legale muziek dan toch leuk?

Nederlandse muziekliefhebbers krijgen er dit jaar een hoop manieren bij om legaal liedjes te beluisteren of te kopen. Deze week kondigde Amazon.com aan dat het wereldwijd onbeveiligde mp3’tjes gaat verkopen. In Amazons downloadwinkel staan nu zo'n twee mijloen mp3-tjes. Ondertussen denkt ook internetbedrijf Yahoo erover om de kopieerbeveiliging in zijn muziekwinkel af te schaffen. Een paar dagen eerder maakte muziekdienst Last.fm (twintig miljoen gebruikers) bekend dat het in samenwerking met vier grote platenmaatschappijen liedjes en albums gratis beschikbaar gaat stellen.

„De platenindustrie snapt nu eindelijk dat ze al jarenlang op een schatkist zitten”, zegt Ewald van Kouwen van de Consumentenbond. „De meeste mensen willen helemaal geen illegale liedjes downloaden. Ze willen best betalen voor muziek die ze snel kunnen vinden in een onlinewinkel.”

Lees verder op NRC.nl

(Bron: NRC.nl)Downloadwinkels van het jaar

Elk jaar organiseert Downloadwinkels.nl de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. Hierin kun jij je stem uitbrengen voor de beste downloadwinkel op het gebied van muziek, film, games, mobiel, software en boeken. Bekijk hier welke downloadwinkels het afgelopen jaar de titel "Downloadwinkel van het Jaar" hebben gewonnen!

Downloadwinkel van het jaar