Legaal downloaden begint bij Downloadwinkels.nl

Nieuwe muziekwinkel KPN

KPN werpt zich opnieuw op de online muziekmarkt. Het bedrijf opent zaterdag Planet Music, een site met een aanbod van anderhalf miljoen nummers.

Volgens KPN kunnen abonnees van de dienst onbeperkt muziek streamen. Daarvoor betalen ze zeven euro per maand.

Gebruikers kunnen online playlists samenstellen. Dat kunnen ze zelf doen, maar ze kunnen ook kiezen voor playlists met muziek uit hun favoriete genre. Die lijsten worden samengesteld door de redactie van de site en door andere gebruikers, die elkaar muziek kunnen aanbevelen. Zo ontstaat een persoonlijk online radiostation, net als bij vergelijkbare diensten als Last.FM en Pandora.

Om de muziek te downloaden moet bijbetaald worden. Een los nummer kost 79 cent, een heel album 6,50 euro.

Helemaal onbeperkt is de muziek in de praktijk overigens niet. De nummers zijn voorzien van kopieerbeveiliging (DRM) en kunnen alleen worden beluisterd op Windowscomputers met Internet Explorer en Windows Mediaspeler 9. Gebruikers van webbrowser Firefox of van alternatieve besturingssystemen als Mac OS X of Linux kunnen de site niet in.

Lees verder op NU.nl

(Bron: NU.nl)

Meer informatie over Planet Music op Downloadwinkels.nl

Downloadwinkels van het jaar

Elk jaar organiseert Downloadwinkels.nl de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. Hierin kun jij je stem uitbrengen voor de beste downloadwinkel op het gebied van muziek, film, games, mobiel, software en boeken. Bekijk hier welke downloadwinkels het afgelopen jaar de titel "Downloadwinkel van het Jaar" hebben gewonnen!

Downloadwinkel van het jaar