Legaal downloaden begint bij Downloadwinkels.nl

Half miljoen downloads Nederlandse open source 3D-film

Elephants Dream, een 3D-film die in Nederland louter met open source software is gemaakt, werd in een kleine maand ruim een half miljoen keer gedownload. Google subsidieert de doorontwikkeling van de filmsoftware en filmstudio's in ArgentiniŽ China en voormalig Oostbloklanden downloaden en kopen de filmproductiesoftware om zelf animatiefilms te maken.

"De film is nu al 533.000 keer gedownload, en dat is dan louter wat we kunnen meten", zegt Ton Roosendaal tegen Emerce. Roosendaal is maker van Blender.org, de open source software waarmee de animatiefilm Elephants Dream in 8 maanden tijd werd gemaakt. In de maand mei verstookte Elephants Dream 15 terabyte aan dataverkeer. Waar alle online kijkers vandaan komen, is moeilijk te achterhalen. De belangstelling is dermate groot, dat het uitkammen van de logbestanden een monnikenwerk zou zijn.

Lees verder op Emerce.nl

(Bron: Emerce.nl)


Downloadwinkels van het jaar

Elk jaar organiseert Downloadwinkels.nl de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. Hierin kun jij je stem uitbrengen voor de beste downloadwinkel op het gebied van muziek, film, games, mobiel, software en boeken. Bekijk hier welke downloadwinkels het afgelopen jaar de titel "Downloadwinkel van het Jaar" hebben gewonnen!

Downloadwinkel van het jaar